Barnehagen vår
Dagen i dag!
En liten barnehage med et stort hjerte

Vår visjon:
"I Solemskogen Naturbarnehage har vi trygge barn og voksne som har omtanke for hverandre og naturen"

Barnehagen er en foreldredrevet andelsbarnehage og startet opp i 1990 med 12 barn. Nå er det plass til 31 barn mellom 1 og 6 år og vi er 9 ansatte.

Vi ligger i vakre omgivelser innenfor Lillomarka, ca 2,5 kilometer fra Kjelsås. Vår beliggenhet har stor betydning for hverdagen vår og vi har driftet som naturbarnehage siden 1999.

Gjennom å leke mye i skog og mark utvikler barn god motorikk og lærer å beherske egen kropp, det er helt andre utfordringer barna møter ute i ulendt terreng enn på en lekeplass. Motorikk og evne til læring henger sammen og vi tror på å skape gode opplevelser sammen med barna ute i naturen!
Hele året er barna med å utforsker nærområdene rundt barnehagen, med turer til bueskytterbanen, Linderudkollen, Eventyrskogen eller kanskje bare en kort tur til velkjente Bekkeli.

Så fort snøen kommer finner vi frem ski og akebrett og kaster oss inn i den herlige hvite verden! Vi har også muligheter til å bryne oss på skøytebanen som ligger ved siden av barnehagen. Resten av året har vi en grusbane og vollyballbane like utenfor barnehagen, her får barna boltre seg med sykler og de aller fleste finner fort balansen og kaster støttehjulene raskt.
--

Barnehagens åpningstid er fra 7.30 til 16.45. Vi har stengt i påsken, romjulen og tre uker i juli. I løpet av året har vi 5 planleggingsdager, disse varierer noe fra år til år. Det betales for 11 måneder i året og pr. 2016 er oppholdsbetalingen på 2655,- pr. barn og 350,- i matpenger. Vi har søskenmoderasjon på lik linje som de kommunale barnehagene. Vi er med i samordnet opptak i bydel Nordre Aker.

Vi er en liten barnehage og har dermed tette bånd mellom alle barna og de ansatte. Hverdagen vår er preget av dette samholdet og gjenspeiler seg i det flotte samarbeidet vi har med foreldrene. Vi har tid til hverandre og lærer barna viktigheten av omsorg og empati, ikke bare med hverandre, men også til naturen og miljøet rundt oss.

Vår barnehage er et attraktivt sted å være for både store og små. Det å være mye ute i skogen er en del av vår hverdag, og vi gjør det spennende og lærerikt. Vi tar  med oss gryter og kar, mat, sanger, eventyr, rim og regler og bruker ute. Det er mye vi gjør inne som vi også kan gjøre ute!

( 08/09/2016 )

Logg inn for å se alt innhold:

Skriv passord:

Send e-post hvis problemer

Bildevisning
  Pause - hold muspeker over bildet
Se mer - trykk på bildet