Barnehagen vår
Dagen i dag!
Bjørneavdelingen

Avd BJØRNERNE:

Bjørnene består av de yngste barna i Solemskogen Naturbarnehage. Vi er 13 barn i alderen 1-3år, og holder til i 1. etasje. For de yngste barna legger vi vekt på trygge og faste rammer. Vi har fokus på språklig stimulering gjennom lek og samspill. Vi ønsker å komme oss ut så mye som mulig, og for de aller minste er det av og til godt nok å få ha utelekeplassen for seg selv når de store er på tur, eller bare ta en liten tur rett utenfor gjerde (for da er vi jo alt på skogstur).

Personalet på bjørnene:

Pedagogisk leder: Ingrid (100%)

Pedagog leder : Ida (100%)

Assistent: Farhiyo (100%)

Assistent: Mona (80%)

Assistent: Bina (50%)

Turdager:

To dager i uken er vi på tur i nærområdet. Målet er at barna skal få gode erfaringer og opplevelser med å være ute, og en opplevelse av mestring i naturen sammen med de andre barna. Vi har fokus på turopplevelsen, bevegelsesglede og mestringsfølelse. Dette fører til at vi ikke alltid drar så langt på tur, men holder oss til nærområdene. Bekkeli, bueskyttebanen, vår egen bane, eventyrskogen og linderudkollen er turområder vi benytter oss mye av. På turene er vi opptatt av å følge barnas initiativ og interesser. Barn har en naturlig nysgjerrighet som vi ønsker å stimulere. For eksempel se på maurene på maurtua eller se på isen som ligger på sølepyttene om vinteren.

Lekegrupper:

Vi er opptatt av å dele barna i mindre grupper. Vi har fokus på lek, samspill og relasjoner. Det å gi barna felles opplevelser og å gjøre ting sammen er noe vi ser viktigheten av. I lekegruppetiden gjør vi ulike aktiviteter, som å male, leke, utfolde seg fysisk, lese bok osv.

Måltider:

På bjørnene har vi varmmat tre dager i uken. Mandag lager vi havregrøt med frukt, onsdag er det et fiskemåltid og fredag lager vi forskjellige retter.

( 08/09/2016 )

Ansatte: