Barnehagen vår
Dagen i dag!
Elgeavdelingen

Avd. ELGENE

Elgene er storbarnsavdelingen i Solemskogen Naturbarnehage. Vi er totalt 19 barn fra 3-6 år og holder til i 2. etasje.

På elgene legger vi vekt på glede av å være i naturen samt på vennskap og sosiale relasjoner. Målet vårt er å fremme barnas interesser for naturen og alt den har å by på, samt at de skal få gode erfaringer og opplevelser av å være ute. Da vi har så fin beliggenhet, har vi alle forutsetninger for at barna skal få inspirasjon og gode relasjoner til naturen. Mye uteaktivitet hele året rundt gjør, at vi fort setter pris på turer, å gå på ski, sykle, klatre og balansere rundt i terrenget. Som utgangspunkt, mener vi at det aller meste som kan gjøres inne, også kan gjøres ute. Uteaktivitetene foregår dels på turene våre, på lekeplassen samt på ‘Bekkeli’.

Vi har veldig fine inne fasiliteter også og flere forskjellige rom, hvor vi bl.a. kan kle os ut, bygge hytter, lese bøker, høre musikk, perle, tegne og gjøre mange andre formingsaktiviteter.

Personalet på Elgene:

Pedagogisk leder : Pernille (100%)

Pedagogisk leder: Lene (100%)

Fagarbeider: Camilla (100%)

Spesialpedagog: Liv (50%)

Assistent: Brage (30%)

Turdager:

Går vi tre meter utenfor døren er vi inne i skogen – og det benytter vi oss i høy grad av! Vi bruker nærområdet vårt for alt det er verdt på alle tidspunkter av året. Vi har to faste turdager i uka som er tirsdager og torsdager. I tillegg tar vi spontane turer ut de øvrige dagene.

Vi er avhengig av at barna til enhver tid har passende klær og sekk tilgjengelig i barnehagen. På turene tenner vi ofte bål når det er sesong for det.

Vi har fantastiske muligheter i vårt nærområde, blant annet Eventyrskogen, Fantasiskogen, Linderudkollen, Bueskytterbanen og mye mer. Vi bruker også årstidene flittig. Vi liker for eksempel å gå og leke på ski og akebrett om vinteren samt går på skøyter på banen (vi har egen skøytebane). På andre tider av året går, sykler, klatrer og balanserer vi masse.

Vi setter ikke destinasjonen på turen så veldig høyt. Vi fokuserer mer på at selve turen skal være en god opplevelse, i tillegg til at barna får opplevd undring over naturen og får glede av å ferdes i naturen. Vi er som sagt opptatt av å fremme barnas uendelige lek og nysgjerrighet og gjennom dette får barna erfaringer og kunnskaper om dyr, planter og naturens viktighet.

Førskolegruppen:

Vi er opptatt av å gjøre overgangen til skolen myk og god. Gjennom året har vi eget opplegg for førskolegruppen. De etablerer egen turplass som de besøker på egene turer som bare er for førskolebarna. De får også tilbud om å stå på slalom 4-5 ganger i januar og februar, de er med på Megakoret og er på overnattingstur i starten av juni.

I tillegg har fokus på selvstendighet og praktiske ferdigheter som kan komme godt med i den nye skolehverdagen.

Måltider:

Vi er så heldige ha varmmat tre ganger i uka. Mandager er det havregrøt med frukt, onsdager er det er fiskemåltid og på fredager lager vi forskjellige retter. Hver ettermiddag får barna servert grove rundstykker med frukt og grønnsaker til. Vi spiser første måltid ca. kl. 11:00 og andre måltid kl. ca. 14:00. På turer kan barna gjerne varme maten sin på bålet og innimellom laver vi maten ute på bålpannen vår.

( 08/09/2016 )

Barn: